Mi a különbség a regisztráció és az alapszervezeti tagság között?

A regisztráció ingyenes és megerősíted, hogy a szinkroniparban dolgozol valamelyik szakterületen. Ezzel segíted a szinkron szakma egységének kialakítását és az egymás közötti kommunikációt. A regisztráció után közvetlenül kapsz szakmai híreket, információkat, de nem leszel Alapszervezeti tag így nem leszel jogosult a tagokat megillető szolgáltatásokra, jogosultságokra sem.

 

Az alapszervezeti tagság azt jelenti, hogy belépsz a Szídosz-Szinkron Alapszervezetbe, amely az szinkroniparban dolgozók szakszervezete: érdekképviseleti szerve. A belépés féléves, vagy éves tagdíjjal jár. Közvetlen beleszólásod lehet a Szinkron Alapszervezet munkájába, a szinkron szakmát érintő kérdések megvitatásába. Anyagilag is támogatod az alapszervezet célkitűzéseit és szavazati jogod lesz a közgyűlésben. Az Alapszervezeti tagsággal számos szolgáltatás, szakmai lehetőség, jogi képviselet és kedvezmény jár.

Mi az alapszervezeti tagság előnye?

Az alapszervezeti tagság azt jelenti, hogy belépsz a Szídosz-Szinkron Alapszervezetbe, amely az szinkroniparban dolgozók érdekképviseleti szerve: a szakszervezete. A belépés féléves, vagy éves tagdíjjal jár. Közvetlen beleszólásod lehet a Szinkron Alapszervezet munkájába, a szinkron szakmát érintő kérdések megvitatásába. Anyagilag is támogatod az Alapszervezet célkitűzéseit és szavazati jogod lesz a közgyűlésben. Az alapszervezeti tagság a következő szolgáltatásokat és kedvezményeket nyújtja:

 • Egységes és hatékony ágazati-stratégiai érdekképviselet a szinkroniparban dolgozók jelentős anyagi és munkaügyi feltételeinek javítása érdekében. Személyes jogi képviselet.
 • Munkaügyi képviselet. (vállalkozási szerződésminták, szerződések felülvizsgálata, adóügyi tanácsok)
 • Hatékony közösségi kommunikáció.
 • Szakmai képzések, továbbképzések.
 • Támogatások, pályázatok.
 • Információk, munkalehetőségek, munkügyi segítségnyújtás.
 • Rendezvények, szakmai konferenciák, versenyek, díjak.
 • Szociális támogatások, segélyek.
 • MAKASZ kártya. (több, mint 1000 elfogadóhelyen kedvezmények)
Ha csak regisztrálok, akkor is alapszervezeti tag leszek?
Nem. A regisztrációval csupán megerősíted, hogy a szinkroniparban dolgozol valamelyik szakterületen. A regisztrációval segíted a szinkron szakma egységének kialakulását és az egymás közötti kommunikációt. A regisztráció után közvetlenül kapsz szakmai híreket, információkat, de nem leszel Alapszervezeti tag, így nem leszel jogosult a tagokat megillető szolgáltatásokra, jogosultságokra sem.
Bárki regisztrálhat?
Nem. Csak azok regisztráljanak, akik a szinkroniparban dolgoznak valamelyik szakterületen, vagy állásban:
 • színészek
 • szinkronrendezők,
 • szinkron hangmérnökök
 • szinkron vágók
 • szinkron dramaturg-fordítók
 • szinkron gyártásvezetők
 • szinkron produkciósvezetők
 • szinkron asszisztensek
 • szinkronstúdió vezetők
 • szinkronstúdiókban dolgozó alkalmazottak (adminisztráció, pénzügy, titkárság, stb.)
  Regisztráció után ellenőrizzük a jogosultságot és aki nem dolgozik igazolhatóan a szinkronipar területén, azok regisztrációját töröljük.
Bárki lehet Szinkron Alapszervezeti tag?
Nem. A Szinkron Alapszervezet alapszabálya szerint csak azok lépjenek be az Alapszervezetbe, akik a szinkroniparban dolgoznak valamelyik szakterületen, vagy állásban:
 • színészek
 • szinkronrendezők,
 • szinkron hangmérnökök
 • szinkron vágók
 • szinkron dramaturg-fordítók
 • szinkron gyártásvezetők
 • szinkron produkciósvezetők
 • szinkron asszisztensek
 • szinkronstúdió vezetők
 • szinkronstúdiókban dolgozó alkalmazottak (adminisztráció, pénzügy, titkárság, stb.)
Belépés után ellenőrizzük a jogosultságot és aki nem dolgozik igazolhatóan a szinkronipar területén, azok tagságát töröljük és visszafizetjük a tagdíjat.
Akkor is beléphetek a Szinkron Alapszervezetbe, ha már SzíDoSz (Színházi Dolgozók Szakszervezete) tag vagyok?

Igen. De nem kell két tagdíjat fizetned. Ha már Szídosz tag vagy válaszd a „Csak regisztrálok” menüpontot, regisztrálj és a megjegyzés rovatban tüntesd fel, hogy már SzíDoSz tag vagy.

Amennyiben ebben az évben már fizettél Szídosz tagdíjat, úgy további teendőd nincsen.

Amennyiben tagdíj elmaradásod van, akkor levélben értesítünk.

Ha SzíDoSz (Színházi Dolgozók Szakszervezete) tag vagyok, akkor automatikusan Szinkron Alapszervezeti tag is leszek?

Nem. Csak akkor leszel SzíDoSz-Szinkron Alapszervezeti tag, ha ezt külön kéred vagy jelzed!

Ha már Szídosz tag vagy és szeretnél azon belül Szinkron Alapszervezeti tag is lenni, akkor válaszd a „Csak regisztrálok” menüpontot, regisztrálj és a megjegyzés rovatban tüntesd fel, hogy már SzíDoSz tag vagy. Amennyiben ebben az évben már fizettél Szídosz tagdíjat, úgy további teendőd nincsen. Amennyiben tagdíj elmaradásod van, akkor levélben értesítünk.
Hogyan oszlik meg a befizetett tagdíjam a SzíDoSz és a Szinkron Alapszervezet között?
Mivel a Szinkron Alapszervezet a Színházi Dolgozók Szakszervezetének (SzíDoSz) alszervezete ezért a befizetett tagdíjad 40%, azaz negyven százaléka marad a Szinkron Alapszervezet kezelésében. Azonban a Szinkron Alapszervezet stratégiai együttműködésben áll a Szídosszal, ezért sok területen kaphatunk további anyagi és szolgáltatásbeli segítséget az „anyaszervezettől”.
Fizethetek bankkártyával?

Igen, a Barion-on keresztül.

Kényelmes, gyors, biztonságos fizetés bankkártyával vagy prepaid egyenlegről.

MIT JELENT A BARION™?

A Barion elektronikus fizetéseket lebonyolító szolgáltatás, amivel kényelmesen és biztonságosan tudsz bankkártyával, vagy előre feltöltött egyenleggel fizetni online áruházunkban.

A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló e-pénz kibocsátó, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013.

FIZESS KÉNYELMESEN BANKKÁRTYÁVAL

A bankkártyás fizetéshez nem kötelező a BARION regisztráció, elég megadni bankkártyád számát, a lejárati dátumot és a hátoldalon található CVC kódot, valamint egy működő e-mail címet.

Ha azonban regisztrálsz BARION-ba, akkor soha többé nem kell begépelned a kártyaadataid egyetlen Barion elfogadóhelyen sem, a fizetéshez elég az e-mailcímed és jelszavad. Ez nem csak kényelmes, de a biztonságodat is növeli!

Fizetéshez használhatod

 • Mastercard vagy Maestro bankkártyádat
 • Visa vagy Electron bankkártyádat
 • Amex bankkártyádat

FIZESS KÉNYELMESEN BANKKÁRTYA NÉLKÜL

Ha nincsen bankkártyád, fizetéshez használhatod, az előre feltöltött Barion egyenlegedet, amelyet átutalással vagy készpénz befizetéssel tudsz feltölteni, illetve amire ismerőseid is tudnak neked pénzt küldeni. Ebben az esetben e-mailcímed és jelszavad megadásával tudsz fizetni.

INGYENES

A bankkártyás fizetésnek a vásárló részére nincsen felára. A regisztráció és a Barion mobil alkalmazás, valamint a pénz fogadás és küldés ingyenes. Nincs havi díj sem.

A Barion egyenlegkezelés is ingyenes, nincs belépési vagy havi díj. Az egyenleg feltöltésének és visszaváltásának vannak szerény díjai, de a banki átutalással történő feltöltés ingyenes.

BARION ALKALMAZÁS

A Barion alkalmazásokkal követheted vásárlásaidat, Barion egyenleged is itt kezelheted, illetve pénzt küldhetsz vagy fogadhatsz.

ELSŐ A BIZTONSÁG

A Barion szervereit a Norton/Symantec/Verisign 256 bites SSL titkosítása védi. Fizetés előtt mindig ellenőrizd, hogy valóban a Barion biztonságos szerverén adod meg a fizetéshez szükséges bankkártya adatokat vagy jelszót. A böngésződ zöld színnel jelzi, ha a fizetés biztonságos, és a fizetőoldal tulajdonosát Barion Payment Inc [HU] néven azonosítja.
A Barion rendelkezik a bankkártya társaságok által megkövetelt PCI DSS tanúsítvánnyal, így jogosult bankkártya adatokat kezelni. A Barion szerverek biztonságát a Magyar Nemzeti Bank előírása szerint alakították ki.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ ÉS INGYENES REGISZTRÁCIÓ A BARION OLDALÁN

www.barion.com

Ha a tagdíjat nem utalással és nem bankkártyával fizetem, hanem személyesen szeretném, akkor ezt hol tehetem meg?
Természetesen lehetőség van az éves vagy féléves tagdíjat személyesen is befizetni a SzíDoSz és a Szinkron Alapszervezet közös irodájában. 1033 Budapest, Vörösvári út 101. 1 emelet Berecz Kata titkárnál. Azt javasoljuk azonban, hogy előzetesen telefonon vagy emailben egyeztess időpontot.