2018-09-02

Szinkron Nap nemcsak a szinkron szerelmeseinek

Izgalmas programokkal várják az érdeklődőket 2018. szeptember 1-én szombaton a Kőrösi Csoma Művelődési Központban. A kőbányai művelődési ház ad otthont a 2. Szinkronikum Díjátadó Gálának, és még számtalan érdekes találkozásnak.

A nap során – utoljára – megtekinthetők lesznek az Arcok a hangok mögött szinkron kiállítás fényképei.
A korán kelők, vagy későn fekvők 10-12 óra között négy ifjú színész, és rengeteg jó diafilm mese vendégei lehetnek. Mezei Kitty, Molnár Ilona, Andrádi Zsanett és Penke Bence várja majd a gyerekeket és a gyereklelkű felnőtteket. A diázás különleges hangulatát a profi színészek játéka erősíti. Egy-egy mese között lesz játék, ahol az ügyesen válaszolók diafilmeket nyerhetnek.

12-16 óra között Szinkron Színház címmel különleges vendégek érkeznek, akik Spilák Klárával közösen mesélnek majd érdekességekről, emlékekről.

Elsőként az Arcok a hangok mögött fotókiállítás zárásaként Németh Kriszta színművész, Nikodém Zsigmond szinkronrendező fotósként, Puskás Kata Szidónia a Bodor Tibor Egyesület vezetőjeként, Helle Maximilian pedig ötletgazdaként beszélgetnek.

Utánuk érkezik Dallos Szilvia, Varga T. József és Balog Mihály, akik igazi időutazásra invitálják a nézőket.
Októberben jelenik meg Dallos Szilvia „Magyarhangja” című könyvének harmadik kiadása, amelynek kapcsán a művészek a magyar szinkron hőskoráról mesélnek személyes emlékekkel, kedves és megható történetekkel fűszerezve az együttlétet.

Az érdeklődőknek a helyszínen lehetőségük lesz előrendelést leadni a könyvre a szerző dedikációjával kiegészítve.
A program harmadik része a fordítás világába kalauzol mindenkit. Sereg Judit és Kozma Borbála dramaturgok mellett Molnár Levente színész, és fordító mesél majd a munkájáról. Az interaktív, játékos órában a jelenlévők fordítói kvízen vehetnek részt, megismerkedhetnek a dramaturgia eddig rejtett oldalaival is.
A beszélgetésekbe bármelyik jelenlévő bekapcsolódhat, kérdésekkel, hozzászólásokkal egészítheti az éppen elhangzottakat.

16.30-tól Szakmai Kerekasztal címmel a televízió csatornák, és a mozi forgalmazók szinkronért felelős képviselői, a Szinkron Alapszervezet elnöke, valamint az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület képviselői nézőközönség előtt osztják meg a magyar szinkronizálással kapcsolatos tapasztalataikat, véleményüket. A nézőknek lehetőségük lesz a helyszínen illetve az interneten keresztül is kérdéseket feltenni.

19:00-21:00 óráig kerül megrendezésre – kizárólag a meghívott vendégeknek – a 2. Szinkronikum Díjátadó Gála. A művészek, a szakemberek, a televízió csatornák és a mozi forgalmazók illetékesei, illetve a sajtó képviselői a nézőtérről kísérhetik figyelemmel a díjazottak köszöntését, vidám, zenés műsor keretében.
A nézőknek, rajongóknak a Facebookon és más közösségi oldalakon keresztül folyamatosan élőben közvetítjük a gálán zajló programot. Így a szinkronért rajongóknak és az érdeklődőknek is lehetőségük lesz arra, hogy bepillantást nyerjenek a programba.

A műsor célja hogy bemutassa a szinkronizálás értékeit, erősítse a szinkron szakma egységét, felhívja a figyelmet a magyar szinkron kulturális és üzleti fontosságára, valamint megmutassa sokszínűségét.

A nap során lehetőség lesz találkozni kedvenc hangokkal, eddig csak névről ismert művészekkel.
A PROGRAMOKRA A BELÉPÉS INGYENES!
További információk a Szinkronikum.hu Facebook oldalon vagy a szinkron@szinkronikum.hu címen kérhetők.

2. Szinkronikum Díjátadó Gála
Vissza