BALOGMIX
BALOGMIX

A járvánnyal kapcsolatban a következő óvintézkedéséket tettük ill. tesszük:


 • - a stúdió egész területén légfertőtlenítést végzünk
 • - a forgatási napok rövidebbek a megszokottnál
 • - egy napon maximum 5-6 színész kollégát fogadunk
 • - a színész kollégák távozása és érkezése között min 20 perc szünetet tartunk és ezalatt minden helyiséget folyamatosan szellőztetünk
 • - az érkező kollégának nem szükséges a hangmérnökkel ill. a rendezővel egy légtérben tartózkodni, egyből mehet a műterembe
 • - a műterem ajtajára kihelyeztünk gumikesztyűket
 • - a színész kollégák távozása után a füleseket és kilincseket alkoholos törlőkendővel sterilizáljuk Van lehetőség az otthoni munkára, kisebb szinkronszerepek és hangalámondás esetében is ( ezeket folyamatosan monitorozzuk, hogy megfelelő minőségűek-e )
 • - örömmel vesszük, aki így tud segíteni a mostani helyzetben, de nem tervezünk vele hosszútávon.

Balog Gábor

DDS
DDS
 • Van-e lehetőség a stúdiótoknál otthonról dolgozni? Ha igen, milyen típusú munkák esetében?
 • Igen van lehetőség. Minden munka tekintetében. A szükséges fejlesztéseket elvégeztük. A fejlesztéseinket mindenki számára ingyenesen rendelkezésre bocsátottuk. Több stúdió használja. A járványveszély elmúltáig a stúdióban megjelenni nem kötelező.
 • Meddig számoltok az otthoni munkavégzéssel? Tervezitek-e a járvány után is megtartani ezt a lehetőséget? Ha igen, milyen típusú munkáknál?
 • Kizárólag pótfelvételek és súlyos akadályoztatás esetében számolunk a jövőben ezzel a lehetőséggel.

Bor Zoltán
DIGI
DIGI

A DIGI saját dokumentumcsatornáinak hangalámondásával kapcsolatban arról tudlak tájékoztatni benneteket, hogy jelenleg még távmunkában dolgozunk és foglalkoztatjuk a színészeket.


Jövő héten lesz egy megbeszélés a főnökséggel, azután tudunk majd esetleg a hosszabb távú elképzelésről tájékoztatást adni nektek.Walger Zsófi

MAFILM
MAFILM
A Mafilm Audioban, február óta bevezetett óvintézkedések mentén zajlik a munka.
A stúdió egész területét, minden reggel alaposan fertőtlenítik. A bejáratnál lábzsákok, és gumikesztyűk állnak rendelkezésre, melyeket belépés előtt javaslunk felvenni. Ózongenerátorral is fertőtlenítünk, csírátlanítunk. A folyosókon, minden emeleten és a stúdiókban is kézfertőtlenítő gélt helyeztünk el.
A felvétel egyesével zajlik. A stúdiókban minden színész után, fertőtlenítő szerrel fertőtlenítjük a füleseket, illetve javasoljuk saját füles használatát. Ugyancsak minden színész után fertőtlenítővel fertőtlenítjük a mikrofon körüli területet, illetve légfertőtlenítő spray-t használunk és szellőztetünk.
A mosdókban fertőtlenítős szappan áll rendelkezésre. A hangmérnök és a rendező közé műanyag elválasztót helyeztünk el.
A tömeg felvételre, a legnagyobb stúdiónkban kialakítottunk egy hat kis kuckóból álló felvételi lehetőséget, ahol a kuckók külön vannak bemikrofonozva és 1,5 méterre állnak egymástól. Eddig egyesével, illetve kettesével, az egy háztartásban élőkkel oldottuk meg a tömeg felvételeket.
Haber Andrea
MAHÍR SZINRKON
MAHÍR SZINRKON
PANDÉMIÁS PROTOKOLL A Mahir Szinkron Kft. májusig, a kijárási korlátozás alatt, otthonról szervezete meg tevékenységét. A felvételek távmunkával készültek. Az összes otthonról megoldható munkafolyamtot home officeba szerveztük, és ehhez beszereztük a megfelelő eszközöket. A stúdiómunka folyatására teljes fertőtlenítéssel, új eszközök és berendezések beszerzésével készültünk.
Bevezetett és hó végéig bevezetésre váró intézkedések: Belépéskor folyékony KLAREX CHS és gél állagú POLI-FARBE kézfertőtlenítés. Gumikesztyű és szájmaszk van kikészítve, igény szerint használható.
A stúdiókba Sharp Plasmacluster HEPA filteres légtisztító került.
A hatékony vírus- és baktérium-inaktivációt a HEPA-szűrők és a Plasmacluster technológia ötvözésével éri el. Ez biztosítja azt, hogy a stúdió levegőjében minél kevesebb szennyező anyag, illetve vírusos vagy bakteriális kórokozó maradjon.
A Sharp Plasmacluster technológiát alkalmazó légtisztító berendezései a levegő víztartalmából szabadítanak fel hidrogén- (H+) és oxidionokat (O2–), majd a vírusok és baktériumok membránjának felszínén lezajló reakció során keletkező hidroxilgyökökkel (• OH) semlegesítik nemcsak az allergiakiváltó anyagokat, hanem a különféle vírusokat és baktériumokat is. https://global.sharp/pci/en/certified/pdf/viruses_01.pdf http://www.sharp-world.com/pci/en/certified/pdf/viruses_02.pdf 
A berendezés olyan halk, hogy folyamatos működtetést tesz lehetővé felvétel alatt is. Két érkező között intenzív működtetéssel teljes légcsere történik. A stúdió egyéb helyiségeiben, a folyamatos szabadlevegős szellőztetés is megoldott.
A pop filterek és fejhallgatók fertőtlenítése alkoholos aeroszol és/vagy UVC LED lámpás dobozban történik, minden használat után. Azonban javasolt a saját füles használata. Beszereztünk néhány új fejhallgatót, amit igény szerint nettó áron bárki számára elérhetővé teszünk.
Az online hangfelvétel kidolgozásától kezdve többféle módon zajlik a munka, mindig a résztvevők igénye és lehetősége szerint:
 1. Hangmérnök, rendező és a színész is otthonról dolgozik
 2. Hangmérnök és a színész a stúdióban a rendező otthonról vezeti a felvételt
 3. Hangmérnök a stúdióban a rendező és a színészotthonról dolgozik
 4. Hangmérnök, rendező és a színész is a helyszínen a protokoll betartása mellett dolgoznak.

A stúdiómunka szigorú óvintézkedések mellett zajik. Egyszerre egy színész tartózkodhat a felvételitérben, a várakozás az udvaron történik. A helyiségekben a napi takarítás, fertőtlenítés megoldott (Sanytol lég- és felület fertőtlenítő, Dettol és BradoLine BardoLife fertőtlenítők)
Annak éredkében, hogy redukáljuk a forgalmat és a személyes jelenlétet, a studiókat jelenleg kb. 50 százalékos kihasználtsággal működtetjük.
A mellékhelyiség berendezéseit lecseréltük érintésmentes eszközökre: infracsap, szappanadagoló, kéztörlő-adagoló, szenzoros szemetes került kihelyezésre. Mivel jelenleg, nem tudható, hogy lesz-e újabb fellángolási fázisa a járványnak, továbbra is folyamatosan figyeljük, és informálódunk, hogy mivel lehet még biztonságosabbá tenni a stúdiómunkát.
MASTERFILM DIGITAL
MASTERFILM DIGITAL
Nem kaptunk hivatalos tájékoztatást. A MASTERFILM DIGITAL honlapján elérhető tájékoztató: http://www.masterfilm.hu/
MIKROSZINKRON
MIKROSZINKRON

A Mikroszinkronban a műtermekben minden szereplő után 5-10 perc szellőztetési szünetet tartunk, fertőtlenitővel tisztítjuk a kilincseket, ajtókat, illetve a levegőt is tisztítjuk.

(Dettol antibakteriális spray / Influ légfertőtlenítő / Kiehl-RapiDés tisztító) A Mikroszinkronban nincs lehetőség otthoni munkára, nem is tervezzük bevezetni.


Osváth Béla

SDI MEDIA
SDI MEDIA

Az SDI-nál jelenleg az alábbi higiénés szabályok érvényesek. Kérlek, vegyétek figyelembe, hogy a járvány alakulásának függvényében, valamint a kormányintézkedések / szakértői ajánlások figyelembe vételével a protokoll a későbbiekben változhat.

Az SDI Sun Studio Magyarország Kft. vezetősége az alábbi higiéniai óvintézkedések és szabályok betartására kéri és kötelezi minden alkalmazottját és alvállalkozóját a vírusfertőzés kockázatának csökkentése érdekében:

Csak abban az esetben léphet be bárki a stúdió területére, ha teljesen egészségesnek érzi magát!

Ha bárkinél lázas vagy légúti betegségben szenvedő van a családban, vagy az elmúlt 3 hétben ilyen megbetegedés előfordult, kérjük, maradjon otthon!

Akinek légúti megbetegedésre jellemző tünetei vannak (pl. láz, köhögés, fejfájás, orrfolyás, torokfájás, nehéz légzés, légszomj), általános fáradtságot vagy gyengeséget érez, szintén maradjon otthon és amennyiben tünetei nem enyhülnek néhány napon belül, telefonon lépjen kapcsolatba háziorvosával!

Amennyiben teljesen egészségesnek érzi magát, nem tartozik a magas kockázati csoportba kérjük, hogy lehetőség szerint pontosan a diszpó szerinti időpontban érkezzen. Ha előbb érkezne, lehetőség szerint a kocsijában várakozzon. Parkolni továbbra is a Kiss Ernő utcában, illetve az OBI/Spar parkolóban lehetséges. (Az udvarban lévő parkoló továbbra is kizárólag azon munkatársaink számára vehető igénybe, akik külön parkolási kártyával rendelkeznek.)

Aki nem saját autóval jön, kérjük, hogy kint várakozzon az udvar területén, a bejárati ajtótól minimum 5 méterre, másoktól minimum 2 m távolságot megtartva.

Kizárólag a fent említett kritériumoknak megfelelő munkatársaink/alvállalkozóink és az adott időre diszponált művészek léphetnek be a stúdió területére. Kísérőket, vendégeket és háziállatot a járvány ideje alatt sajnos nem áll módunkban beengedni.

A főbejárat ajtaja zárva van, csak a beléptető kártyával rendelkező munkatársak tudják kinyitni. Kérjük, hogy a csengőt ne használják!

A hangmérnök vagy rendező gondoskodni fog az ajtó kinyitásáról abban az időpontban, amikorra a diszpójuk szól és az előírt személyes távolság megtartásával be fogja engedni. Késés esetén kérjük, telefonon értesítsék a gyártásvezetőt, hangmérnököt vagy rendezőt. Addig kérjük, hogy kint várakozzanak.

Kérjük, hogy minél kevesebb személyes tárgyat hozzanak be magukkal a stúdióba, így a kabátot, pulóvert, esernyőt, táskát, stb… lehetőleg hagyják az autó csomagtartójában.

A lépcsőházba való belépést követően a cipőkre a főbejáratnál kihelyezett cipővédő lábzsákot fel kell húzni!

Az emeleti bejárati ajtók előtti falra kihelyezett kézfertőtlenítő gél (érintésmentes adagoló) használata az épületbe történő belépést követően kötelező!

A stúdióban történő tartózkodás során saját - orrot és szájat eltakaró - maszk és gumikesztyű viselése, valamint a kihelyezett cipővédő lábzsák használata a stúdió egész területén kötelező!

A lépcsőházat kizárólag az adott emelet bejáratának megközelítése / elhagyása céljából lehet használni és a lehető legrövidebb idő alatt el kell hagyni! A lépcsőház teljes területén egyszerre kettőnél több ember nem tartózkodhat, átmenetileg sem! Meg kell várni, amíg az előző ember elhagyja a lépcsőházat és csak utána lehet egy emelettel lejjebb, vagy feljebb menni.

Csoportosulni, valamint egymást 2 méternél kisebb távolságon belül megközelíteni az egész épület területén belül tilos!

Az emeleti bejárati ajtók is zárva vannak. Aki nem saját autóval érkezik és emiatt kabátját és/vagy táskáját be kell hoznia magával, kérjük, hogy hagyja az emeleti bejárati ajtók közelében / folyosón található fogasokon, ne vigye be magával a műterembe!

A stúdió területén a terelőszalaggal lezárt területekre belépni tilos! A színészvárók is lezárásra kerültek minden emeleten.

A stúdió területén található víz- és ital automaták valamint a kávégép használata nem megengedett. Kérjük, hogy mindenki hozzon magával saját palackozott vizet, vagy üdítőt!

A felvevőteremben egyidejűleg kizárólag egy művész tartózkodhat!

A szájmaszkot kizárólag a stúdió felvevőtermében, a dupla ajtó bezárását követően, közvetlenül a felvétel megkezdése előtt lehet levenni.

Kérjük, hogy a maszkot hagyják a nyakukon, ne helyezzék le se székre, se állványra!

A gumikesztyűt és cipővédő lábzsákot levenni a felvevőteremben is tilos.

A műteremben lehetőség szerint mindenki saját fülhallgatót használjon. (amennyiben valaki nem rendelkezik saját fülessel, szükség esetén a hangmérnöktől lehet kérni.) Kérjük, hogy fülhallgatót a művész maga csatlakoztassa a rendszerhez!

A levegő fertőtlenítése céljából a stúdiókban speciális légfertőtlenítő gépeket működtetünk!

A távozó és soron következő művész között az adott műteremben minimum 20 perc szünetet kell hagyni, hogy a műterem levegőjét és eszközeit kellőképpen fertőtleníteni tudjuk. A levegőfertőtlenítő gép mellett a felvevőterem eszközeit virucid fertőtlenítő spray-vel fertőtlenítjük és légfertőtlenítő aeroszolt is használunk.

A műteremben a hangmérnökkel és / vagy rendezővel kizárólag az utasítón keresztül lehet kommunikálni, a köztes dupla ajtót beszélgetés céljából kinyitni nem szabad.

A felvétel végeztével kérjük szépen a művészeket a stúdió területének mielőbbi elhagyására. Távozáskor a használt cipővédő zsákokat kérjük, a főbejáratnál elhelyezett zárt szemeteskukába dobják.

A mosdókat is kizárólag maszkban, gumikesztyűben és cipővédő lábzsákban lehet igénybe venni. Utána kötelező az alapos kézmosás.

A lépcsőházat és a mosdókat is rendszeres gyakorisággal fertőtlenítjük.

Megjegyzés: A 16. pontban említett gépek UVC/germicid lámpás légfertőtlenítők. A fertőtlenítő spray és az aeroszol Sanytol vagy Influ márkájú. A lépcsőházat és a mosdókat hipós vízzel mossuk fel.

Van-e lehetőség a stúdiótoknál otthonról dolgozni? Ha igen, milyen típusú munkák esetében?

– Igen, továbbra is készítünk távfelvételeket, főként narrációra.

Meddig számoltok az otthoni munkavégzéssel? Tervezitek-e a járvány után is megtartani ezt a lehetőséget? Ha igen, milyen típusú munkáknál?

– Ez a járványügyi helyzet függvénye. A járvány lezajlása után visszarendeződést tervezünk, de amíg a helyzet megkívánja, folytatni fogjuk az otthoni felvételeket.

Németh Napsugár | SDI Media Hungary | Stúdióvezető

SYNCOM
SYNCOM

Nincs olyan jellegű anyagunk, amit adásminőségben el lehetne készíteni távmunkában.

A megrendelőnk nem fenyegetőzik feliratozással, nem ragaszkodik a kompromisszumos, "épp csak elmegy" akusztikai minőséghez.

Fentiek fényében, és mivel elég sokan jelezték, hogy volna igényük a stúdiókörülmények közötti munkára, cégünk mindent megtett a biztonságos környezetben való szinkronizálásért. Mivel bevett szokás volt eddig is, hogy a pontosabb vágás érdekében mindenkit külön vettünk, jelen körülmények között az egyetlen komolyabb változtatás az volt, hogy a tömeget is egyenként vettük fel, ami lényeges időbeni és anyagi különbséget jelentett. Valamint, természetesen, a távozó és érkező kollégák közötti 20 perces szellőztetési szünetet megtartottuk, mely idő alatt kollégánk szivacsot cserélt a mikrofonon. A stúdióban levegőfertőtlenítő készülék üzemel, rendelkezésre áll lábzsák, kézfertőtlenítő, és az épület az épp a stúdióban dolgozóktól eltekintve üres, feleslegesen senki más nem lézeng bent, hogy növelje a létszámot.

Meggyőződésünk, hogy a filmek és sorozatok szinkronizálása távmunkában nem lehetséges az elvárt minőségben.


Szász Andrea

Syncom Kft.

LABOR FILM
LABOR FILM

Találkozás nélküli stúdiómunka az Istvánffy utcában
Higiénés tájékoztató - Labor Film Szinkronstúdió

 

Örömmel tájékoztatunk, hogy a stúdiókat átalakítottuk egy találkozásmentes munkavégzésre alkalmas stúdióvá, ahol a felvétel során sem a művészek, sem munkatársaink nem találkoznak egymással, és nem tartózkodnak egy légtérben sem.


A felvevők levegőjét az alábbi linken található készülékekkel https://www.sharplegtisztito.hu/a-plasmacluster-ionstm-technologia-artalmatlanitja-a-levegoben-terjedo-koronavirusokat.html napi 24 órában, az eszközöket (pl. pop filter) minden felvétel után UV-C Germicid lámpával fertőtlenítjük. Két művész érkezése között 10 perc szünetet tartunk. Ekkor szellőztetünk, fertőtlenítünk.


Kérjük, hogy gyere hozzánk maszkban és gumikesztyűben. Ha nincs ilyened, mi megajándékozunk vele.

 

Kérjük, érkezéskor használd a teraszon elhelyezett kézfertőtlenítőt. Lábzsákot is beszereztünk, hogy biztonságban érezd magad a felvételi helyiségekben.

 

Nem fogsz találkozni senkivel, de amikor saját fejhallgatód csatlakoztatod, már nem leszel egyedül. A felvételi helyiséget táblával jelöljük, ajtaja nyitva lesz.

 

A mosdó használatánál is viselhetsz gumikesztyűt, maszkot, lábzsákot, bár mi minden felvétel után fertőtlenítünk ott is, de a kikészített fertőtlenítő spray-el és papírtörlővel tudsz magad előtt fertőtleníteni, ha szeretnél.

 

A számlázáshoz és bármilyen probléma esetén asszisztensünk, Baranyai Zsuzsa megad minden információt. Ha elektronikus számlát küldesz, kérlek, írj a production.assistant@laborfilm.hu email címre. Ha papír alapú számlát állítasz ki, azt hagyd a stúdióban, a kijelölt dobozban. Kitöltéskor hívhatod Zsuzsát. Száma: 06703345692.

 

A használt lábzsákok számára gyűjtőtartályt helyeztünk ki.
Köszönjük, hogy veled dolgozhatunk és elfogadod a biztonsági ajánlásunkat.

 

Legény Judit